Instruccions de fàcil navegació:

Al final de cada entrada tens varies opcions interessants:
1. Si vols veure les entrades d'un tema en concret fes clic a l'etiqueta del tema. Experiments, Tema1. La matèria viva... Les etiquetes classifiquen les entrades del blog per temes així les pots endreçar segons el tema que t'interessi.
2. Si vols fer algun comentari a alguna entrada dient que t'ha semblat o fent alguna pregunta fes clic a comentari. També pots clicar al títol per escriure el comentari.

Link als EXPERIMENTS DELS ALUMNES

30/11/06

Robert Hooke


Fa molt de temps un home que volia saber de que estaven fets els essers vius es va dedicar a mirar troços de suro amb un aparell la mar de curiós: EL MICROSCOPI.

Ell va observar unes petites cel·les en el seu laboratori i va dir-les CÈL·LULES. Des d'aleshores la cèl·lula existí per tots nosaltres.






Imatges:
1. Dibuix de'n Robert Hooke
2. Cèl·lules de suro a 4 augments
3. Microscòpi de'n Hooke

La primera entrada del blog

L'Edgar Carretero (3 ESO B) ens envia informació que ha trobat sobre l'helicobacter pylori un dels causants de les úlceres gàstriques.


HELICOBACTER PILORY

Helicobacter pylori es un bacilo Gram negativo curvado que se encuentra en lamucosa gástrica del estómago humano y que se ha asociado con diferentes enfermedades digestivas.
Desde que se cultivó H. pylori en Australia al principio de la década de los años 80, se han realizado numerosos estudios sobre la microbiología de esta interesante bacteria. Actualmente tenemos información básica sobre la taxonomía o los conocimientos a partir de la secuenciación completa del genoma, información práctica sobre los métodos de diagnóstico y las condiciones microbiológicas para su cultivo e identificación y una información creciente sobre los factores de virulencia, o los fenómenos de apoptosis o las formas cocoides que puede darnos luz sobre los mecanismos por los que la bacteria coloniza la mucosa gástrica y produce daño celular.
Existen diferentes métodos para diagnosticar la infección producida por H. pylori. Los métodos pueden diferenciarse según el tipo de muestra que se utiliza, si requieren o no la endoscopia (agresivos o no agresivos) y a la forma de detectar el microorganismo (directamente la propia bacteria o de forma indirecta).

RESUM: El bacteri habita a la mucosa gàstrica i les seves substàncies de rebuig alteren la composició del moc protector segregat per les glàndules secretores de moc. Al alterar la capa protectora els àcids i enzims del propi estómac digereixen les propies parets probocant la úlcera.

Per més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Helicobacter

29/11/06

Benvinguts

Hola, aqui comença aquest experiment didàctic. Espero que entre tots ens engresquem a participar i es transformi en una eina útil per a tothom.